Wielrennen

Clement en Poels naar eerste EK wielrennen voor profs

Bondscoach Johan Lammerts heeft onder anderen Wout Poels en Stef Clement geselecteerd voor de wegwedstrijd van de EK wielrennen, die op 18 september wordt verreden in Bretagne.

De Nederlandse ploeg bij de mannen bestaat verder uit Lotto-Jumbo-renners Koen Bouwman, Twan Castelijns, Martijn Keizer en Bert-Jan Lindeman, Sam Oomen en Koen de Kort (Giant-Alpecin) en Huub Duyn (Roompot Oranje Peloton).

Clement zal net als Steven Lammertink op donderdag 15 september in actie komen in de tijdrit.

De EK wielrennen worden sinds 1995 al jaarlijks verreden, maar bij de mannen deden er tot dit jaar alleen beloften (onder 23 jaar) en junioren mee. De Europese wielerbond besloot dat er vanaf dit jaar ook wedstrijden voor profs worden georganiseerd.

De EK zouden oorspronkelijk van 14 tot en met 18 september plaatsvinden in Nice, maar die Franse plaats gaf de organisatie terug vanwege de terroristische aanslag op de Promenade des Anglais in juli. De EK werden vervolgens verplaatst naar het Bretonse Plumelec.

Vrouwen

De vrouwen rijden hun wegwedstrijd op zaterdag 17 september. Olympisch kampioene Anna van der Breggen zal namens Nederland aan de start staan.

Ze zal in Bretagne worden bijgestaan door Marianne Vos, Ellen van Dijk, Lucinda Brand, Chantal Blaak, Amy Pieters, Riejanne Markus en Jeanne Korevaar.

Van Dijk en Van der Breggen zullen net als op de Spelen ook de tijdrit rijden.

Tip de redactie