Van Moorsel onderneemt stappen tegen Knol na dopingbeschuldigingen

Leontien van Moorsel gaat stappen ondernemen tegen oud-wielrenster Monique Knol. De viervoudig olympisch kampioene werd recent door Knol beschuldigd van dopinggebruik.

"Het heeft een behoorlijke impact gehad op onze vakantie en ons gezinnetje. Ga het een meisje van 9 maar eens duidelijk maken dat je beschuldigd wordt van iets wat je niet hebt gedaan", zei Van Moorsel dinsdag in De Aftrap op NPO Radio 1

"Ik weet wat ik zelf heb gedaan en wat ik niet heb gedaan en iemand mag zoiets niet roepen. Dus we gaan er wel wat mee doen."

Van Moorsel wilde niet toelichten welke stappen ze gaat ondernemen.

Zielig

Knol, olympisch kampioene van 1988, betichtte Van Moorsel er twee weken geleden van dat de Brabantse renster tijdens haar loopbaan verboden middelen had gebruikt.

"Dat denk ik wel en ik denk dat er nog wel anderen waren die hetzelfde deden. Als iemand wint en ze hoeft niet naar de dopingcontrole, maar de nummers twee en drie wel... Dat is absurd, dat kan gewoon niet", liet Knol destijds weten.

Van Moorsel luisterde het fragment in Spanje terug en noemde de uitspraken van Knol "zielig". "Dan hoor ik een heel gefrustreerde Monique Knol en dan denk ik: na zoveel jaren... Iedereen die mijn carrière heeft gevolgd, weet dat ik altijd heel stabiel heb gepresteerd. Van de junioren tot het moment dat ik stopte met mijn wielercarrière."

Tip de redactie