Tennis

Politie onderzoekt mogelijke vergiftiging tennisster op Wimbledon

De Britse politie onderzoekt een mogelijke vergiftiging van de Britse tennisster Gabriella Taylor (18) bij het juniorentoernooi op Wimbledon.

Taylor werd onwel tijdens haar partij in de kwartfinale in Londen. Ze vocht voor haar leven op de intensive care. De Engelse krant The Telegraph schrijft dat Taylor is vergiftigd.

Mogelijk is ze getroffen door de Ziekte van Weil, ook wel de rattenziekte. Dat is een infectieziekte die wordt verspreid via dieren. Zo kan het via de urine van een rat worden overgebracht.

Bij besmetting met de ziekte spelen griepverschijnselen op en in ernstige gevallen kan het tot interne bloedingen en orgaanfalen leiden. 

Moeder Milena Taylor zegt tegen The Telegraph dat de 18-jarige tennisster fit en vol vertrouwen aan het toernooi begon. "Het ene moment stond ze in de kwartfinale, het andere moment vecht ze voor haar leven."

Drinken

Volgens persbureau AFP onderzoekt de politie de mogelijkheid dat Taylor bewust is vergiftigd om haar toernooikansen te verlagen. Het is nog niet duidelijk waar en wanneer ze iets zou hebben ingeslikt.

Moeder Taylor sluit niet uit dat iemand iets in haar drinken heeft gestopt, zo zegt ze tegen The Telegraph.

Taylor maakt het inmiddels goed en is weer terug op de tennisbaan. Ze is de nummer 381 van de wereld.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie