Bokskampioen Manny Pacquiao maakt op 5 november zijn rentree in de ring, zo heeft zijn manager Michael Koncz donderdag bevestigd.

De 37-jarige Filipijn neemt het bij zijn terugkeer op tegen de tien jaar jongere Amerikaan Jessie Vargas, die wereldkampioen is in het weltergewicht. Het gevecht vindt plaats in Los Angeles of Dubai.

Achtvoudig wereldkampioen Pacquiao hield het na een zege op Timothy Bradley in april voor gezien om zich toe te leggen op zijn werkzaamheden als senator op de Filipijnen. Nu komt hij daar toch op terug.

"Stoppen past op dit moment niet bij Manny", aldus Koncz tegen de Los Angeles Times. "Boksen zit hem in het bloed. Als hij traint, zie je een verschil in zijn stemming. Dan is hij gelukkig. Het is geweldig te zien wat trainen en vechten voor hem betekent."

Eind vorige maand kondigde zijn promotor Bob Arum de rentree al aan. Hij gaf toen 29 oktober of 5 november op als mogelijke datum.

Pacquiao verloor vorig jaar het 'Gevecht van de Eeuw' van Floyd Mayweather, maar verdiende er wel 100 miljoen dollar mee.