Michael van Gerwen denkt dat recordkampioen Phil Taylor niet met de druk van de finale in de World Matchplay kon omgaan. De Brabantse nummer één van de wereld was zondagavond veel te sterk voor de Brit: 18-10.

"Het voelt fantastisch om Taylor hier te verslaan", zei Van Gerwen na afloop tegen RTL7. "Hij kon de druk niet aan, hij stond verkrampt te gooien. Ik speelde niet eens mijn allerbeste spel. Als Phil me een kans geeft, dan pak ik 'm.''

Taylor bespeelde het publiek in de hoop de partij te kantelen. "Ik wist dat hij dat ging doen", aldus de Brabander. "Volgens mij is dat onmacht. Ik was erop voorbereid. Ik moet van mijn kracht uitgaan en dat heb ik vandaag gedaan."

Van Gerwen kijkt met een tevreden gevoel terug op de World Matchplay. "Ik heb het hele toernooi goed gespeeld en domineerde ook de finale. Ik heb gedaan wat ik moest doen en het is lekker als dat wordt uitbetaald."

Hij verdient met zijn titel in Blackpool 100.000 pond, omgerekend 120.000 euro.

Titel

Niemand kon bij de World Matchplay een vuist maken tegen 'Mighty Mike', die zijn vierde grote titel op rij wint. Hij was eerder de sterkste op de Masters, in de Premier League en op de UK Open. "Ik hoop dat ik deze vorm kan vasthouden. Wie weet win ik dan alles dit jaar."

Taylor verontschuldigde zich bij de fans in Blackpool, die bijna allemaal op zijn hand waren. "Ik heb jullie in de steek gelaten, sorry. Michael speelde heel goed en agressief, hij is niet af te stoppen.''