Robin Haase is er zondag niet in geslaagd voor de derde keer in zijn carrière een ATP-toernooi te winnen. De Nederlander verloor in de finale van het toernooi in Gstaad van de als eerste geplaatste Feliciano Lopez: 6-4 en 7-5.

Voor Haase was het de tweede keer dat hij de eindstrijd van het toernooi in Zwitserland bereikte. In 2013 verloor hij eveneens in twee sets van de Rus Mikhail Youzhni.

De 29-jarige Hagenaar stond voor de vijfde keer in de finale van een ATP-toernooi. In 2011 en 2012 won hij het toernooi van Kitzbühel en in 2013 verloor hij de eindstrijd in Wenen.

In de eerste set had Lopez zondag aan een break genoeg. Vervolgens kwam Haase in de tweede set een break voor, maar zijn Spaanse opponent brak hem even later weer terug. Op 5-5 volgde de beslissende break.

Haase, die in de halve finale nog knap afrekende met de Fransman Paul-Henri Mathieu, is de nummer 95 van de wereld. Lopez staat op plaats 21 van de wereldranglijst.

Kerkhove

Lesley Kerkhove heeft de kans op haar eerste titel op de WTA-tour niet kunnen verzilveren. De Nederlandse verloor zondag de finale van het dubbelspel in het Zweedse Bastad.

Het lukte Kerkhove en haar Wit-Russische partner Lidzija Marozava niet tegen het Roemeens/Poolse koppel Andreea Mitu en Alicja Rosolska, die het in zeventig minuten afmaakten in 6-3 en 7-5.