Usain Bolt heeft zaterdag uitgehaald naar Justin Gatlin. De Amerikaan zette vraagtekens bij de afwezigheid van de meervoudig olympisch kampioen tijdens de Jamaicaanse trials en daar was Bolt niet van gediend.

De 29-jarige Bolt won vrijdag in het Olympisch Stadion van Londen zijn eerste en enige 200 meter in aanloop naar de Olympische Spelen. Hij kreeg onlangs op weg naar Rio te maken met een terugslag.

Bij de Jamaicaanse trials liep Bolt een lichte hamstringblessure op. Hij kwam daardoor niet in actie op de 200 meter. Toch selecteerde de Jamaicaanse bond de meervoudig olympisch kampioen voor de Spelen, al moest hij in Londen nog wel vorm tonen. Gatlin, een van de grootste rivalen van Bolt op de 100 meter, zette zijn vraagtekens bij die beslissing.

"Hij was geblesseerd, maar mag wel gewoon naar de Spelen, dat is hoe zijn land het oplost. Bij ons gebeurt dat niet."

Grap

Bolt was niet te spreken over de opmerking van zijn de Amerikaan. "Ik dacht dat het een grap was. Ik vind het respectloos dat ze denken dat ik mij teruggetrokken heb van de trials."

"Ik bewijs al jarenlang dat ik de beste ben. Ik schoot in de lach toen ik het hoorde; ik ben teleurgesteld, zeker in Justin Gatlin."