Darts

Van Barneveld en Klaasen al uitgeschakeld op World Matchplay

Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen zijn er maandag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van de World Matchplay Darts in Blackpool. Daardoor is Michael van Gerwen nog de enige Nederlander in het toernooi.

Van Barneveld verloor verrassend met 10-7 van de Noord-Ier Brendan Dolan. Eerder op de avond was Klaasen niet opgewassen tegen Steve Beaton: 10-6.

Zaterdag overleefden Vincent van der Voort en Benito van der Pas de openingsronde van het prestigieuze toernooi al niet. Titelverdediger Van Gerwen is zodoende de enige Nederlander die zich voor de tweede ronde plaatste.

Tegen Dolan miste Van Barneveld (49) te veel kansen. Zijn opponent pakte de kansen die hij kreeg wel. Een break in de tiende leg bleek uiteindelijk fataal voor de Hagenaar.

Klaasen liep in zijn partij tegen Beaton vanaf het begin achter de feiten aan. De 31-jarige Nederlander haalde niet zijn niveau tegen de uitstekend gooiende Engelsman.

Van Gerwen, die dinsdag Kyle Anderson treft in de tweede ronde, was vorig jaar in de finale te sterk voor James Wade. In de zeven jaar daarvoor was Phil Taylor steeds de beste. Hij won het toernooi in totaal vijftien keer. De finale van de huidige editie is zondag.

Tip de redactie