Hockey

Aanvoerster Paumen beslist na Rio over toekomst bij Oranje

Aanvoerster Maartje Paumen (30) van de Nederlandse hockeysters heeft nog geen beslissing genomen over haar toekomst na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

"Een leven zonder Oranje is voor mij op dit moment nog niet denkbaar", liet de topscorer aller tijden van de nationale vrouwenploeg maandag in Breda weten.

"Ik heb nog niet nagedacht over wat ik na de Zomerspelen ga doen. Ik wil eerst in Rio alles eruit halen wat erin zit. Daarna zien we wel verder. Ik ga sowieso verder bij mijn club Den Bosch", aldus Paumen.

"Als ik bij Oranje het plezier kan behouden dat ik nu heb, kan ik ook in de Nederlandse ploeg prima blijven meedraaien. Ik ben blij met de manier waarop we het laatste jaar bezig zijn. Maar Tokio 2020 is wel heel ver weg."

Paumen mikt in Rio op haar derde olympische titel op rij, evenals haar ploeggenoten Naomi van As, Ellen Hoog, Lidewij Welten en Eva de Goede. "Ik leg zelf niet al te veel focus op die derde gouden plak", verzekerde de strafcornerspecialiste.

"Het enige dat ik wil in Rio is het toernooi winnen. Onze huidige ploeg is weer helemaal klaar voor. Het aantal gouden medailles voor iedereen tellen we dan later wel op."

Deceptie

Paumen, die helemaal is hersteld van een recente teenblessure, gaf in Breda nog wel toe dat olympisch zilver voor haar geen optie is. "Dat zou echt een deceptie zijn. We hebben de afgelopen vier jaar met elkaar niet voor niets zoveel in het team geïnvesteerd."

"Aan een tweede plaats in Rio wil ik daarom zeker niet denken. Het zou een smet op mijn loopbaan zijn, ook al omdat het laatste wat je hebt bereikt, het langst blijft hangen."

Oranje is op de Spelen ingedeeld in een poule met Nieuw-Zeeland, China, Duitsland, Zuid-Korea en Spanje. Het ontloopt daardoor toplanden als Argentinië en Australië.

Tip de redactie