Marc Marquez heeft zondag voor de zevende keer op rij de Grand Prix van Duitsland op de Sachsenring gewonnen. Het was zijn vierde in de MotoGP. 

De tweevoudig wereldkampioen boekte zijn derde zege van het seizoen en verstevigde zijn leidende positie in het wereldkampioenschap.

De 23-jarige Spaanse coureur van Honda kreeg de zege bepaald niet cadeau. Regen beïnvloedde de race op de Sachsenring. Marquez vertrok van pole position, maar viel in de beginfase van de race terug op het natte circuit.

Hij miste op een gegeven moment zelfs een bocht en reed vol de grindbak in, maar wist zijn machine in bedwang te houden en terug te keren op de baan.

Het opdrogende circuit hielp Marquez. Toen hij eenmaal in de pitstraat van motor was gewisseld en met een droogweerband de race hervatte, haalde hij iedereen weer in.

De Brit Cal Crutchlow (Honda) verraste met de tweede plaats. Hij reed lang door op de regenbanden en wisselde pas laat van motor. Hij kon daardoor met succes voor het podium strijden. De Italiaan Andrea Dovizioso (Ducati), een erkend regenrijder, finishte als derde.

De grote concurrenten van Marquez in de titelstrijd kwamen beduidend minder goed uit de verf op het natte asfalt. Valentino Rossi (Yamaha) arriveerde als achtste en Jorge Lorenzo (Yamaha) pas als vijftiende. Marquez liep daardoor flink uit in het kampioenschap. Hij heeft na negen GP's 170 punten vergaard, Lorenzo 122 en Rossi 111.

Bendsneyder

In de Moto3-klasse pakte Bo Bendsneyder opnieuw punten. De 17-jarige Nederlander kwam als twaalfde over de streep.

Bendsneyder reed in het begin van de race zelfs heel even aan de leiding in de stromende regen op de Sachsenring. Naarmate de race vorderde, zakte hij verder naar achteren. 

"Aanvankelijk ging het heel goed in de regen, maar er lagen op een gegeven moment zulke grote plassen, dat ik steeds weggleed en rustiger ben gaan rijden. Toch ben ik zeer tevreden met dit resultaat'', liet hij na de race weten op Eurosport.

Bendsneyder maakte zaterdag al indruk door in de kwalificatie de vierde startplek te veroveren, zijn beste resultaat van dit seizoen.

De Nederlander verdiende met zijn twaalfde plaats vier punten voor het kampioenschap. De KTM-rijder reed voor de vierde keer dit seizoen in de punten. Drie weken geleden boekte Bendsneyder zijn beste resultaat door in Assen als negende te finishen. In de WK-stand staat de Rotterdammer met 18 punten op de 22e plek.

De race op de Sachsenring werd gewonnen door Khairul Idham Pawi uit Maleisië. WK-leider Brad Binder eindigde als achtste en behoudt de leiding in het algemeen klassement.