Darts

Darter Van der Voort zal moeten leren leven met pijnlijke rug

Vincent van der Voort gaf zaterdagavond na afloop van zijn kansloos verloren partij tegen Kyle Anderson in de eerste ronde van de World Matchplay Darts te kennen dat zijn kwetsbare rug hem parten speelde. 

"Ik heb nog steeds last van mijn rug. Het is echt moeilijk om daarmee om te gaan. Je mag het nooit de schuld geven, want je speelt immers zelf, maar op dit moment doet het onwijs veel pijn om te spelen", zei Van der Voort tegen RTL7.

De 40-jarige Purmerender kwam er in Blackpool eigenlijk geen moment aan te pas tegen Anderson en verloor uiteindelijk met 10-4 van de Australiër.

"Ik heb alles geprobeerd om er toch nog wat van te maken", aldus Van der Voort. "Er is ook tegen mij gezegd dat het nooit meer beter wordt. Het is nu voor mij zaak om met die pijn om te gaan en er het beste van te maken. Ik ben er al jaren mee bezig. Ik heb al zoveel verschillende doktoren gehad. Maar die zegt dit en die zegt dat..."

Van der Voort ziet het zelf nog niet als een uitzichtloze situatie. "Ik heb ook met pijn al toernooien gewonnen. Misschien dat ik nog tien jaar doorga, maar dan wel met veel pijn. Het is hard werken, maar wat moet je anders? Dit is mijn beroep en ik zal verder moeten."

Tip de redactie