Handbal

Polman wil in Rio laten zien dat handbalploeg geen eendagsvlieg is

Estavana Polman wil volgende maand op de Olympisch Spelen in Rio de Janeiro laten zien dat de zilveren WK-medaille van de handbalsters in december geen incident was.

"We willen aantonen dat we geen eendagsvlieg zijn", vertelt Polman, die zich met de handbalsters voor het eerst in de historie heeft geplaatst voor de Spelen.

"Ik weet dat het historisch is dat we ons geplaatst hebben”, vervolgt Polman. “Maar dat betekent niet dat we voor spek en bonen mee gaan doen in Rio. Een medaille zou fantastisch zijn, maar we gaan gewoon voor goud."

De ploeg van bondscoach Henk Groener is ingedeeld in een groep van zes met Rusland, Zweden, Frankrijk, Argentinië en Zuid-Korea.

"Daarvan gaan er vier door", legt de 23-jarige Polman uit. "Daarna sta je in de kwartfinale en kan het ineens over zijn. Dan moeten we echt 100 procent zijn en pieken. Alles moet dan kloppen."

Kriebelen

De voorbereiding van de handbalsters op Rio is al enige tijd bezig. Woensdag was de hele selectie bij elkaar in Scheveningen, waar de Nederlandse olympische ploeg, bestaande uit 241 sporters, gepresenteerd werd en dat zorgde bij Polman voor nog meer zin in de Spelen.

"Het begint echt te kriebelen. Zeker toen ik al die beelden voorbij zag komen van medailles en huldigingen. Ik wil maar één ding en dat is ook gewoon zo’n medaille."

"We gaan 24 juli pas, maar ik wil nu eigenlijk al in het vliegtuig stappen. Ik voel dat ik er klaar voor ben en de ploeg ook. We willen shinen in Rio."

Vrijdag 5 augustus is de openingsceremonie van de Spelen en een dag later spelen de handbalsters hun eerste groepswedstrijd tegen Frankrijk. De finale van het handbaltoernooi is op zaterdag 20 augustus.

Lees meer over:
Tip de redactie