Golf

Golfer Dustin Johnson ziet af van deelname aan Spelen om zikavirus

De Amerikaanse Golfer Dustin Johnson zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vanwege "bezorgdheid over het zikavirus" in Brazilië.

"Als atleet is er geen grotere eer denkbaar dan voor de Verenigde Staten uit te komen tijdens de Spelen", laat hij zaterdag in een verklaring weten.

"Echter, na een zorgvuldige afweging en discussie met zowel mijn familie als mijn team, heb ik besloten om me terug te trekken voor de Olympische Spelen."

Johnson zegt dat het geen gemakkelijke beslissing voor hem is geweest, maar hij noemt het "onverantwoord" om zichzelf, zijn vrouw en zijn familie aan het risico bloot te stellen. Johnson en zijn vrouw zijn "in de nabije toekomst van plan om meer kinderen te krijgen".

Het zikavirus is vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen, omdat het bij ongeboren kinderen kan leiden tot hersenafwijkingen. Brazilië ligt in het hart van de huidige uitbraak.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde vorige maand dat de risico's voor mensen die naar de Olympische Spelen gaan niet anders zijn dan voor andere gebieden waar een uitbraak van zika is.

US Open

De 31-jarige Johnson schreef in juni de US Open op zijn naam. Het was de eerste keer in zijn loopbaan dat hij een major won.

De nummer zes van de wereld behaalde in zijn carrière ook al topvijfklasseringen bij de andere drie majors (Masters, Brits Open, PGA Championship).

Lees meer over:
Tip de redactie