Allyson Felix lijkt fysiek weer helemaal in orde. De concurrente van Dafne Schippers op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro maakte zondag indruk bij de Amerikaanse trials in Eugene.

De 30-jarige Felix liep op de 400 meter een tijd van 49,68. Niemand was dit seizoen sneller. Komende vrijdag wil ze zich op de 200 meter kwalificeren voor Rio. Op die afstand is Schippers regerend wereldkampioen.

Felix is op de 200 meter regerend olympisch kampioen en volgende maand een van de weinige sprintsters die Schippers van olympisch goud zou kunnen afhouden.

Met haar goede tijd van zondag lijkt de Amerikaanse helemaal hersteld van de enkelblessure die ze in april opliep bij een krachttraining. "Twee maanden geleden kon ik nog niet eens een wandeling maken'', vertelde Felix in Eugene. "Ik weet niet hoe we het hebben gedaan, maar we hebben een weg gevonden naar een snel herstel."

Haar trainer-coach Bob Kersee was eveneens opgetogen. "Dit was één van de beste races ooit van Allyson", sprak hij lovend over zijn pupil, die zich opmaakt voor haar vierde Spelen.

Schippers

Dafne Schippers komt later deze week in actie bij de Europese kampioenschappen, die woensdag van start gaan in Amsterdam.

De 24-jarige Utrechtse loopt in het Olympisch Stadion individueel alleen de 100 meter. De 200 meter laat ze schieten, omdat ze zich niet teveel wil belasten met het oog op Rio.