Golfer Joost Luiten is zondag nog net bij de beste tien geëindigd in de honderdste editie van het Franse Open. Na een slotronde van 72 slagen, zijn slechtste van het toernooi, belandde de Bleiswijker op de negende plaats.

Luiten was de slotronde begonnen vanaf plek vijf. Hij gaf negen slagen toe op de winnaar, Thongchai Jaidee. De Thai zegevierde op de lastige golfbaan Le National nabij Parijs na een ronde van 68 slagen met 11 onder par.

Jaidee had vier slagen voorsprong op de nummer twee, de Italiaan Francesco Molinari. De Noord-Ier Rory McIlroy eindigde als derde op vijf slagen. Jaidee boekte zijn achtste toernooizege op de Europese Tour.

Luiten had na vijf holes twee birdies in de pocket en deed toen nog volop mee voor een topklassering, maar met drie bogeys in het vervolg van zijn ronde gaf hij te veel terrein prijs.

De 30-jarige Nederlander is op de wereldranglijst naar de 63e positie geklommen. Als nummer elf van de Europese ranking is hij verzekerd van deelname aan het Brits Open, dat 14 juli begint. Luiten is ook geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio.