Thomas Schoorel heeft een punt gezet achter zijn tennisloopbaan. De 27-jarige Amsterdammer moet stoppen vanwege een nieuwe heupblessure.

Schoorel werd de afgelopen jaren achtervolgd door blessureleed. Hij maakte vorig jaar na een lange revalidatie nog zijn rentree in het profcircuit, maar nu zet de Nederlander definitief een punt achter zijn tenniscarrière.

"Ik zou een operatie aan mijn heupen moeten ondergaan om terug te keren. Door dat niet te doen, zit wedstrijdtennis er niet meer in voor mij. Geld speelt hierin ook een rol, want ik moet aan de slag", aldus Schoorel tegenover de NOS.

De Amsterdammer bereikte in 2011 met de 94e plaats zijn hoogste positie op de wereldranglijst. Zijn beste prestatie op een Grand Slam-toernooi was het bereiken van de tweede ronde op Roland Garros in 2011. Hij verloor toen van de Zwitser Stan Wawrinka.

Schoorel kwam drie keer uit voor het Nederlandse Davis Cup-team. Vorig jaar speelde hij bij het challengertoernooi van Alphen aan den Rijn zijn laatste wedstrijd.

Schoorel ging toen in de openingsronde in twee sets onderuit tegen de Duitser Tobias Kamke.