Zwemmen

Lochte grijpt opnieuw naast individueel ticket voor Spelen

De Amerikaanse zwemmer Ryan Lochte heeft bij de Amerikaanse trials in Omaha (Nebraska) opnieuw naast een olympisch ticket gegrepen op een individueel nummer.

Hij tikte dinsdag op de 200 meter vrije slag slechts als vierde aan in een tijd van 1.46,62. Alleen de eerste twee kwalificeerden zich op deze afstand voor Rio 2016. Dat waren Townley Haas en Conor Dwyer.

Lochte, die last heeft van een lichte liesblessure, wist zich tijdens de Amerikaanse kampioenschappen eerder niet te plaatsen op de 400 meter wisselslag.

Hij eindigde als olympisch kampioen op dat nummer als derde. Lochte stelde dinsdag nog wel een olympisch startbewijs veilig op de 4x200 meter wisselslag.

Missy Franklin

Bij de vrouwen kan Missy Franklin in Rio haar olympische titel op de 100 meter rugslag niet verdedigen. Ze eindigde op deze afstand teleurstellend als zevende. Olivia Smoliga zegevierde in 59,02.

Bij de mannen faalde Matt Grevers als olympisch kampioen ook op dit onderdeel. Hij moest het olympisch startbewijs aan Ryan Murphy (52,26) en David Plummer (52,28) laten. Grevers eindigde ontgoocheld als derde.

Superster Michael Phelps haalde moeiteloos de finale van de 200 meter vlinderslag. De tweevoudig olympisch kampioen en wereldrecordhouder op dit nummer tikte in 1.55,17 als snelste aan.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie