De Golden State Warriors zijn met een afvaardiging van drie spelers hofleverancier voor de twaalfkoppige Amerikaanse basketbalploeg die deze zomer actief is op de Olympische Spelen.

Harrison Barnes, Draymond Green en Klay Thompson van de Warriors zijn geselecteerd. Sterspeler Stephen Curry van de verliezend finalist in de play-offs van de NBA gunt zichzelf rust laat het evenement in Rio aan zich voorbij gaan.

Namens de Toronto Raptors zijn DeMar DeRozan en Kyle Lowry in de selectie opgenomen. Daartoe behoren ook Carmelo Anthony (New York Knicks), Jimmy Butler (Chicago Bulls), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Paul George (Indiana Pacers), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) en DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers).

Aanvankelijk zou ook LA Lakers-vedette Kobe Bryant naar Rio gaan, maar de 37-jarige Guard besloot na het NBA-seizoen met zijn club al een punt achter zijn loopbaan te zetten.

De Verenigde Staten kroonde zich tijdens de laatste twee edities van de Zomerspelen tot olympisch kampioen. en pakte het goud in totaal veertien keer. Alleen in 1972 (Sovjet-Unie), 1980 (Joegoslavië), 1988 (Sovjet-Unie) en 2004 (Argentinië) ging er een ander land met de titel aan de haal.