Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Joost Luiten

Golf Luiten valt op slotdag in Pulheim terug naar zestiende plaats

Joost Luiten heeft zondag bij het BMW International in het Duitse Pulheim genoegen moeten nemen met de gedeelde zestiende plaats.
Door ANP/NU.nl

De 30-jarige Bleiswijker kon op de drukke slotdag, met liefst 36 holes, zijn hoge positie in het klassement niet vasthouden.

De Zweed Henrik Stenson stak zondag in een prima vorm en schreef met rondjes van 67 en 71 slagen het evenement na 2006 voor de tweede keer op zijn naam.

Luiten kwam zaterdag in Pulheim niet in actie. Door overvloedige regenval moest de organisatie rond de klok van 16.00 uur het resterende dagschema annuleren. De top van het klassement na twee ronden, inclusief Luiten (zesde), moest daardoor zondagochtend vroeg op om de derde omloop af te werken.

Dat ging de Nederlander niet zonder foutjes af. Hij had 73 slagen nodig en verdween daardoor uit de top tien in het tussenklassement.

Luiten kon zich daarna in zijn vierde omloop niet meer terug naar boven werken op de ranglijst. Hij gebruikte 72 slagen voor zijn slotronde en eindigde daardoor op een score van 282, elf slagen achter winnaar Stenson.


Lees meer over:

Joost Luiten

Aanbevolen artikelen