Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Max Caldas

Hockey Caldas laat laatste vier hockeyers afvallen voor Rio

Hockeyers Roel Bovendeert, Jelle Galema, Bjorn Kellerman en Joep de Mol kunnen deelname aan de Olympische Spelen vergeten.
Door NU.nl

Het viertal heeft de laatste schifting van bondscoach Max Caldas niet overleefd voor het toernooi in Rio de Janeiro. Keeper Pirmin Blaak en Constantijn Jonker gaan wel mee, maar als reserves. Zij trainen alleen mee.

Caldas leverde zondag zijn lijst van zestien spelers in voor de Spelen. Hij doet in Rio onder meer een beroep op aanvoerder Robert van der Horst, keeper Jaap Stockmann en strafcornerspecialist Mink van der Weerden.

Verrassend is de oproep voor de pas 17-jarige Jorrit Croon. De speler van HGC heeft pas vier interlands achter zijn naam staan. "Als je goed bent, dan je ook gewoon goed, hoe jong je ook bent", aldus Caldas.

De geboren Argentijn sprak van een flexibele selectie. "We hebben vijf spelers voor iedere linie, waarvan er ook twee of drie in een andere linie kunnen spelen."

Oranje speelt in voorbereiding op de Spelen op 4 en 6 juli tegen Ierland. Daarna wordt van 14 tot en met 17 juli nog een toernooi in Duitsland afgewerkt, waarna de ploeg op 24 juli naar Rio reist. De Spelen worden van 5 tot en met 21 augustus gehouden.

De volledig selectie: Seve van Ass (Rotterdam), Sander Baart (Oranje Zwart), Billy Bakker (Amsterdam), Jorrit Croon (HGC), Jeroen Hertzberger (Rotterdam), Rogier Hofman (Bloemendaal), Robert van der Horst (Oranje Zwart), Robbert Kemperman (Kampong), Mirco Pruyser (Amsterdam), Glenn Schuurman (Bloemendaal), Jaap Stockmann (Bloemendaal), Hidde Turkstra (Rotterdam), Valentin Verga (Amsterdam), Bob de Voogd (Oranje Zwart), Mink van der Weerden (Oranje Zwart), Sander de Wijn (Kampong).


Lees meer over:

HockeyersMax Caldasrio 2016

Aanbevolen artikelen