Beachvolleybalsters Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel hebben zich zaterdag geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Nederlandse beachvolleybalsters wonnen, samen met Jolien Sinnema en Rimke Braakman, de Continental Cup in het Noorse Stavanger.

In de finale versloegen de twee Nederlandse teams Oekraïne met 2-1. Van der Vlist en Van Gestel brachten de eerste partij op hun naam door het duo Machno/Machno met 2-0 te verslaan (21-13 en 21-12).

Oekraïne kwam langszij door een zege van 21-19 en 21-17 van Sjtsjipkova/Davidova op Sinnema en Braakman. In de beslissende partij trokken Van der Vlist en Van Gestel tegen Sjtsjipkova/Davidova aan het langste eind: 16-21, 21-15 en 15-9.

Wereldranglijst

Bij de Continental Cup was voor de deelnemende landen nog één ticket te verdienen. Alle landen traden met twee teams aan. Van der Vlist en Van Gestel mogen naar Rio, omdat ze op de wereldranglijst hoger staan dan Sinnema en Braakman.

"Onze vechtlust maakte het verschil, dit is zo ontzettend gaaf'', zei Van Gestel. "We wilden dit zo graag en het draaide heel het jaar om deze week. Hier gaan we nu even flink van genieten, we gaan het goed vieren vanavond.''

Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben zich al geplaatst voor de Spelen, en ook bij de mannen hebben twee teams zich geplaatst: Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst.