NBA

James ziet grote droom uitkomen met titel voor 'zijn' Caveliers

Voor LeBron James ging zondagavond (lokale tijd) een droom in vervulling. De sterspeler won de NBA-titel in een allesbeslissend duel met de Golden State Warriors en bezorgde 'zijn' Cleveland Cavaliers het eerste grote succes in de historie.

James speelde een absolute hoofdrol in de wedstrijd, die in de thuishaven van de Warriors in Californië werd gespeeld, met 27 punten, 11 rebounds en 11 assists.

De 31-jarige James was vooral blij dat Cleveland eindelijk weer iets te vieren had.

"Als je beseft wat onze stad en de regio noordoost Ohio hebben moeten doorstaan als het om sport en eigenlijk alles gaat in de afgelopen vijftig jaar", stelde James. "Er zijn veel verhalen over hoe het allemaal net niet lukte."

"Onze fans gaan door het vuur voor ons en voor elk sportteam uit Cleveland, wat er ook gebeurt. Dus het was voor ons als team fantastisch om aan deze droogte een einde te maken. Onze fans verdienen dat en het was dan ook voor hen. En ik ben blij dat ik daar deel van uitmaak."

Video: James ziet grote droom uitkomen met titel voor 'zijn' Caveliers

Hoon

James verkaste zes jaar geleden tegen de wil van zijn thuisstad in naar Miami Heat en dat kwam hem duur te staan. Elke keer als de small-forward met Heat in Cleveland speelde viel grote hoon hem ten deel.

In de vier jaar dat James speelde in Miami won hij tweemaal de NBA-titel, maar toch leek een terugkeer naar Cleveland slechts een kwestie van tijd. 

In 2014 was de terugkeer een feit en de titel in 2016 voelt voor James dan ook als een beloning. "Het is niet voor niets geweest. Ik ben twee jaar geleden teruggekomen naar deze club om de titel te winnen. Ik heb mijn doel nu bereikt", aldus James na afloop. 

"In mijn dertienjarige loopbaan heb ik niets anders gedaan dan trouw zijn aan het spel, alles geven. Ik heb bloed, zweet en tranen in basketbal gestopt en toch willen mensen blijven twijfelen aan wat ik kan."

"Het was de kers op de taart dat ik vanavond kon laten zien dat alle energie die ik er in heb gestoken iets oplevert. Hard werken betaalt zich uit, dat was vanavond zichtbaar."

Tip de redactie