Golf

Golfer Lowry leidt op US Open, McIlroy verrassend vroeg uitgeschakeld

Shane Lowry heeft voorlopig de beste papieren op de US Open. De Ierse golfer stond op een totaal van vijf slagen onder par toen de tweede major van het seizoen in de derde ronde wegens invallende duisternis werd afgebroken. Rory McIlroy werd al vroeg uitgeschakeld. 

De US Open in Oakmont wordt sinds donderdag geteisterd door noodweer. Veel golfers moesten zaterdag de tweede ronde nog afmaken.

De Amerikaan Andrew Landry staat tweede met drie slagen onder par. De Brit Lee Westwood, Spanjaard Sergio Garcia en Amerikaan Dustin Johnson hebben voorlopig een score van twee onder par.

McIlroy, de Noord-Ierse nummer drie van de wereld, miste zaterdag op de Oakmont Country Club nabij Pittsburgh de cut bij de tweede major van het jaar.

McIlroy was de US Open begonnen met een dramatische score van 77 slagen en stelde ook teleur tijdens zijn tweede omloop, waarvoor hij 71 slagen nodig had.

De 27-jarige Noord-Ier boekte de eerste van zijn vier majorzeges vijf jaar geleden op de US Open. Tot de uitvallers behoorden naast McIlroy prominente namen als Phil Mickelson, Ricky Fowler en Justin Rose.

Tip de redactie