Basketbal

Cavaliers dwingen beslissend duel af tegen Warriors om NBA-titel

Cleveland Cavaliers hebben een zevende en laatste duel afgedwongen in de strijd om de NBA-titel met Golden State Warriors.

De Cavaliers wonnen in de nacht van donderdag op vrijdag in de eigen Quicken Loans Arena met 115-101, waardoor het nu 3-3 staat.

De Warriors van sterspeler Stephen Curry hadden aan een zege genoeg maar slaagde er voor de tweede maal niet in om de titel te verzilveren.

Cleveland Cavaliers van LeBron James wonnen ook het vorige en vijfde duel (112-97) in de best-of-sevenserie. 

James leidde zijn ploeggenoten naar de overwinning met een wedstrijdtotaal van 40 punten. Hij is daarmee de tweede speler in de geschiedenis die tijdens de NBA-finales twee wedstrijden op rij 40 punten scoort.

''Het zijn twee van de grootste en mooiste woorden: 'Game Seven'. Ik kijk er naar uit'', aldus James na afloop.

Video: Samenvatting Cavaliers-Warriors

Weggestuurd

Curry was met 30 punten het meest trefzeker voor de Warriors, maar werd ook voor het eerst in zijn carrière uit het veld gestuurd. Dit gebeurde nadat hij zijn mondstuk richting de tribunes had gegooid en fel protesteerde tegen een beslissing van de scheidsrechter.

Van de 32 keer dat een club in de finale van de NBA met 3-1 achter stond, lukte het geen enkel team om die achterstand goed te maken en alsnog de titel te pakken.

De alles beslissende wedstrijd vindt zondag plaats in de Oracle Arena in Oakland, de thuisbasis van de Warriors. Mochten de Cavaliers dan ook winnen, dan betekent dat de eerste NBA-titel voor de club uit Ohio.

Tip de redactie