Hockey

Annan laat zestal afvallen voor Champions Trophy

Frederique Derkx, Maartje Krekelaar, Laurien Leurink, Larissa Meijer, Laura Nunnink en Lauren Stam zijn niet opgenomen in de selectie van de hockeysters voor de Champions Trophy in Londen.

Bondscoach Alyson Annan heeft het zestal echter nog niet afgeschreven voor de Spelen in Rio. Ze voegen zich na het toernooi in de Engelse hoofdstad weer bij de huidige nationale selectie, van in totaal 24 speelsters.

''Wij zijn met een groep van vierentwintig speelsters in voorbereiding op de Spelen en na de Champions Trophy vervolgen wij met alle vierentwintig onze weg'', zei Annan dinsdag.

''In Londen kunnen maar achttien speelsters spelen. De keuze die wij nu hebben gemaakt, is gericht op dit toernooi dat deel uit maakt van onze olympische voorbereiding. Wij zijn er van overtuigd dat we met elke speelster uit de huidige trainingsgroep uit de voeten hadden gekund in Londen.''

Oranje stuit tijdens de Champions Trophy van 18 tot en met 26 juni op Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Australië en Argentinië.

Selectie

De volledige selectie bestaat uit Naomi van As (Laren), Willemijn Bos (Laren), Carlien Dirkse van den Heuvel (SCHC), Margot van Geffen (Den Bosch), Eva de Goede (Amsterdam), Ellen Hoog (Amsterdam), Kelly Jonker (Amsterdam), Marloes Keetels (Den Bosch), Caia van Maasakker (SCHC), Kitty van Male (Amsterdam), Maartje Paumen (Den Bosch), Michelle van der Pols (SCHC), Jacky Schoenaker (Amsterdam), Joyce Sombroek (Laren), Anne Veenendaal (Amsterdam), Maria Verschoor (Amsterdam), Xan de Waard (SCHC) en Lidewij Welten (Den Bosch).

Lees meer over:
Tip de redactie