Mara Titarsolej is zondag bij de EK turnen in Bern als vijfde geëindigd in de vloerfinale. De Europese titel ging in eigen land naar Gulia Steingruber.

De 16-jarige Titarsolej, die zich als zesde had geplaatst voor de eindstrijd, kreeg 13.993 punten voor haar oefening. De Nederlandse was zeer tevreden met haar optreden.

"Het was een hele gave ervaring om mee te doen in een toestelfinale, het voelt totaal anders als een kwalificatiewedstrijd."

"Ik ben supertrots en blij dat ik mee heb mogen doen in deze mooie finale op een groot toernooi en dat ik hier een goede oefening heb neergezet.''

Steingruber, die eerder al de finale op sprong won, pakte goud met een score van 15.200 punten. De Britse Elissa Downie (14.566) en de Roemeense Catalina Ponor (14.466) eindigden op gepaste afstand als tweede en derde.

Titarsolej en Tisha Volleman waren de enige twee Nederlandse deelneemsters in Bern. Toppers als Lieke en Sanne Wevers werden gespaard met het oog op de Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro, waar Nederland als team voor is geplaatst.