Muhammad Ali overleed aan bloedvergiftiging

Bokslegende Muhammad Ali is overleden door een septische shock. 

Dat heeft een woordvoerder van de familie zaterdag op een persconferentie gemeld. Bij een septische shock wordt de bloeddruk zo laag dat hersenen en belangrijke organen geen bloed meer krijgen en afsterven.

Septische shock ontstaat doorgaans na een infectie die uitmondt in een bloedvergiftiging, waardoor veel bacteriën in de bloedbaan komen. Vooral mensen met een lage weerstand, ouderen en chronisch zieken zijn er gevoelig voor.

Ali leed al lange tijd aan Parkinson. Afgelopen donderdag werd hij opgenomen in een ziekenhuis in Arizona vanwege ademhalingsproblemen.

Volgens de woordvoerder stierf de olympisch kampioen van 1960 wel een natuurlijke dood en heeft hij niet geleden.

Video: Bokslegende Muhammad Ali overleden

Begrafenis

Ali wordt vrijdag begraven in zijn geboorteplaats Louisville, Kentucky. De afscheidsplechtigheid is openbaar toegankelijk en wordt gehouden in een hal die ruim 22.000 mensen kan herbergen.

Oud-president Bill Clinton is een van de sprekers tijdens de uitvaartplechtigheid. Ook acteur Billy Crystal spreekt een grafrede uit.

Voorafgaand aan de plechtigheid wordt de kist met het lichaam van Ali door Louisville gedragen in een grote processie. ''Op die manier kan iedereen afscheid van hem nemen", aldus de woordvoerder. 

Lees meer over:
Tip de redactie