Beachvolleybal

Brouwer/Meeuwsen wint Nederlands onderonsje in kwartfinales EK

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zaterdag de halve finales bereikt van het EK beachvolleybal in het Zwitserse Biel.

De wereldkampioenen van 2013 ontdeden zich in de kwartfinales in drie sets van Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst.

Het Nederlandse onderonsje tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst duurde ruim drie kwartier.

Topfavorieten Nummerdor en Varenhorst wonnen de eerste set met 21-18, maar Brouwer en Meeuwsen vochten zich met succes terug in de wedstrijd en pakten de volgende twee sets: 21-19 en 15-11.

De halve finale is zondag. De Nederlanders treffen dan de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo.

Meppelink/Van Iersel

Bij de vrouwen werden Madelein Meppelink en Marleen van Iersel in de kwartfinales van het EK in Biel uitgeschakeld.

Het als tweede geplaatste koppel, dat in 2014 nog de Europese titel veroverde, ging onderuit tegen het veel zwakker geachte Tsjechische duo Marketa Slukova en Barbora Hermannova. De nummers zestien van de plaatsingslijst wonnen in twee sets: 21-17 en 21-16.

"Als je zo veel fout serveert, dan kan je niet winnen van dit goede team" , blikte Meppelink terug. "Door de vele fouten werd het meer een strijd, ook tegen onszelf. Daar profiteerden de Tsjechen van. We kwamen zelf niet echt in ons spel en Tsjechië won verdiend."

Meppelink en Van Iersel schaarden zich vrijdag bij de laatste acht door hun landgenotes Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist te verslaan met 21-17 en 21-13.

Tip de redactie