Paardensport

Rockx vervangt zieke Ernes als bondscoach van dressuurruiters in Rio

Johan Rockx zal in augustus optreden als bondscoach van de Nederlandse dressuurruiters bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Rockx vervangt Wim Ernes, bij wie eind vorig jaar een hersentumor werd geconstateerd.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) meldt donderdag in een persbericht dat uit een recent gemaakte scan blijkt dat de tumor kleiner wordt, maar Ernes zal niet fit genoeg zijn om de ploeg te kunnen begeleiden in Rio.

Rockx was sinds maart van dit jaar al de rechterhand van Ernes. De 57-jarige Ernes is sinds 2013 bondscoach van de dressuurruiters. Hij gaat Rockx de komende tijd wel adviseren.

Van Grunsven

De Nederlandse dressuurruiters voldeden in oktober 2014 al aan de kwalificatie-eisen om als team naar de Spelen te mogen.

De Nederlandse dressuurploeg voor de Spelen wordt 17 juli tijdens het NK in Ermelo bekendgemaakt. Naast het NK is het CHIO in Rotterdam, eind juni, een belangrijk meetmoment.

Vier jaar geleden in Londen eindigden Adelinde Cornelissen, Edward Gal en Anky van Grunsven als derde met de Oranje-ploeg. Cornelissen pakte individueel zilver.

Tip de redactie