Tennis

Nadal zegt Queen's af en richt zich op Wimbledon

Rafael Nadal heeft zich woensdag afgemeld voor Queen's, het voorbereidingstoernooi op Wimbledon. De Spanjaard hoopt door rust te nemen fit te zijn voor het Grand Slam in Londen.

Nadal is nog niet voldoende hersteld van zijn polsblessure, waardoor hij zich vorige week al terugtrok voor de derde ronde van Roland Garros. Die blessure achtervolgt de Spanjaard al langer.

"Ik baal ervan dat ik niet kan spelen op Queen's. Het is een toernooi waar ik graag speel'', aldus Nadal, die Wimbledon in 2008 en 2010 won. In 2011 stond de veertienvoudig Grand Slam-winnaar nog in de finale, maar daarna kwam hij nooit meer verder dan de vierde ronde op het grastoernooi.

Nadal heeft in zijn loopbaan al veel blessures gehad. Zo kon hij in 2009 door problemen met zijn knieën zijn titel op Wimbledon niet verdedigen. De olympische kampioen van Peking 2008 moest ook voor Londen 2012 afzeggen, eveneens door fysieke ongemakken.

Klachtenvrij

Nadal sprak vrijdag in Parijs al de hoop uit dat hij komende maand op Wimbledon weer van de partij kan zijn.

"Maar ik wil eerst weer volledig klachtenvrij zijn'', benadrukte hij. "Tot die tijd zal ik niet meer spelen. Dit zal niet het einde van mijn loopbaan zijn."

Wimbledon begint op 27 juni.

Tip de redactie