Beachvolleybal

Pijnlijk verlies voor Nummerdor en Varenhorst op EK

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben woensdag hun eerste groepwedstrijd op het EK beachvolleybal in Zwitserland verloren. Het als eerste geplaatste koppel ging pijnlijk onderuit tegen de veel lager ingeschaalde Russen Nikita Liamin en Dmitri Barsoek. Na drie sets was de zege voor de Russen: 2-1 (18-21 21-14 15-8).

Nummerdor en Varenhorst waren met vertrouwen afgereisd naar het Zwitserse Biel. Afgelopen zondag wonnen ze nog het prestigieuze Grand Slam van Moskou door de Braziliaanse wereldkampioenen Alison en Bruno te verslaan in de finale.

Het als tweede geplaatste koppel Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen kende een betere start. De oud-wereldkampioenen wonnen hun openingswedstrijd relatief eenvoudig van de Grieken Georgios Kotsilianos en Nikos Zoupani in twee sets: 21-19 21-14.

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel begonnen ook met een zege aan het EK. Zij rekenden in hun eerste groepswedstrijd af met het Noorse duo Victoria Faye Kjölberg en Ingrid Lunde. Het als tweede geplaatste koppel won na drie sets met 2-1 (21-14 19-21 15-9).

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist versloegen in hun eerste duel Janne Kongshavn en Vilde Solvoll, eveneens uit Noorwegen: 2-0 (21-19 21-12).

Duo

Meppelink en Van Iersel treffen later op woensdag het Russische duo Abalakina en Dabizha, terwijl Van Gestel en Van der Vlist tegen de Finnen Hasu en Parkkinen spelen.

Braakman en Sinnema moeten woensdag nog twee aan de bak: tegen het Duitse duo Holtwick en Semmler en de Italianen Cicolari en Toti.

Het EK is woensdag van start gegaan en duurt tot en met zondag.

Tip de redactie