De beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben zondag het Grand Slam-toernooi in Moskou gewonnen.

Het Nederlandse duo moest in de beslissende derde set vier matchpoints wegwerken tegen de Braziliaanse wereldkampioenen Alison Cerrutti en Bruno Oscar Schmidt om op het eerste eigen matchpoint toe te slaan voor het goud: 21-19, 7-21 en 17-15.

Nummerdor en Varenhorst kwamen in de eerste set snel op grote achterstand (3-7) maar wisten die nog knap om te buigen naar setwinst. In de tweede set kwamen de Nederlanders helemaal niet voor in het stuk.

In de derde set stevenden de Brazilianen af op de winst. De wereldkampioenen kwamen als eerste op matchpoint (14-11) maar het Nederlandse team knokte zich wederom knap terug.

Nummerdor was ondanks de zege niet tevreden over het spel. ''Het was gewoon slecht. Het was een verschrikkelijke wedstrijd.''

''We zochten naar antwoorden en vonden een oplossing maar ik weet nog steeds niet welke'', verzuchtte zijn jongere partner Varenhorst.

Herhaling

De finale in Moskou was een herhaling van de zinderende WK-finale vorig jaar in Den Haag toen Nummerdor en Varenhorst vijf matchpoints kregen en toch naast de wereldtitel grepen.

''Het niveau van beide teams in de WK-finale was veel hoger maar dat doet er nu niet toe'', reageerde Nummerdor.