Alberto Contador acht de kans niet groot dat hij komend jaar met een eigen team actief is in het peloton, een ambitie die hij ruim een maand geleden uitsprak toen hij aankondigde zijn loopbaan met onbepaalde tijd te verlengen.

"Er is contact met sponsors, maar eigenlijk zijn we al vrij laat", laat de 33-jarige Spanjaard van Tinkoff weten aan Biciciclismo"Het is niet honderd procent uitgesloten, maar deze optie is minder realistisch dan andere opties."

Met "andere opties" doelt Contador op aanbiedingen van World Tour-teams die hij heeft ontvangen.

"Momenteel is er veel gaande op de markt. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik wel duizend mogelijkheden heb, waaronder enkele heel aantrekkelijke."

De afgelopen weken heeft de klimmer naar eigen zeggen "als een gek" getraind op de Teide, een slapende vulkaan op Tenerife waar de meeste Tour de France-favorieten zich elk jaar voorbereiden.

"Ik heb me drie weken afgezonderd van de rest van de wereld. De weg naar de Tour verloopt perfect, ik heb nog geen tegenslagen gekend dit seizoen."

Criterium du Dauphiné

Komende week hervat Contador de competitie in het Criterium du Dauphiné, waar hij onder anderen Chris Froome tegenkomt.

"Froome en Nairo Quintana worden mijn grootste rivalen in de Tour. Quintana is vaak sterk in de slotfase van de Tour, terwijl Froome juist in de eerste week het verschil probeert te maken."