Basketballer Bryce Dejean-Jones, die afgelopen NBA-seizoen veertien wedstrijden speelde voor de New Orleans Pelicans, is op 23-jarige leeftijd doodgeschoten in Dallas.

Dat bevestigen de autoriteiten van Dallas zaterdagavond tegenover AP.

Volgens een verklaring van de politie van de Texaanse stad schopte Dejean-Jones een deur van een appartement in en werd hij door de bewoner van het huis neergeschoten toen hij de deur van de slaapkamer probeerde in te trappen.

"Met grote treurnis bevestigen wij dat Bryce Dejean-Jones plotseling overleden is", schrijven de Pelicans in een verklaring. "We zijn volledig kapot door de dood van deze jongeman die nog zo'n veelbelovende toekomst voor zich had. Onze gedachten en gebeden zijn in deze moeilijke tijd bij de familie van Bryce."

Dejean-Jones werd vorig jaar na vier seizoenen op drie verschillende universiteiten niet gekozen in de jaarlijkse 'NBA-draft', maar kreeg in januari een kans bij de Pelicans.

Dejean-Jones maakte met gemiddeldes van 5.4 punten en 3.6 rebounds genoeg indruk om een driejarig contract te tekenen bij de NBA-ploeg uit New Orleans.