Van Gerwen enorm trots op eindzege in Premier League

Michael van Gerwen hecht bijzonder veel waarde aan zijn eindzege in de Premier League Darts. De Brabander rekende donderdagavond in de finale op zeer overtuigende wijze af met zesvoudig winnaar Phil Taylor.

"Ik ben zo trots dat ik deze titel weer heb gewonnen. Op het WK na is dit waarschijnlijk het grootste toernooi", meldt de 27-jarige Van Gerwen op de website van de PDC na zijn 11-3 zege op Taylor.

"Daarom was triomferen in de Premier League voorafgaand aan dit jaar ook een van mijn grootste doelen."

Na zijn eindzege in 2013 ging Van Gerwen twee jaar op rij onderuit in de finale. "Ik had die wedstrijden kunnen winnen, maar ik liet mezelf in de steek. Nu kan ik alleen maar tevreden zijn. Het is alleen al mooi om Taylor te verslaan, de beste speler die ooit heeft geleefd."

"Ik speelde vanavond heel solide, maakte weinig fouten", analyseerde de oud-wereldkampioen. "Op de juiste momenten deed ik de juiste dingen."

Taylor

Volgens Taylor stond er simpelweg geen maat op de Nederlander. "Ik deed mijn best, maar had gewoon geen antwoord op hem. Michael zette me onder druk, waardoor ik dubbels miste."

"Ik ben trots dat ik de finale heb gehaald. Michael gooit hoge scores, maar het finishen is bij hem fenomenaal, daar doet hij je veel pijn mee."

Taylor won in 2012 voor het laatst de Premier League.

Tip de redactie