Darts

Van Gerwen kon tranen bijna niet in bedwang houden bij opkomst in Ahoy

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld omschrijven de Premier League Darts-avond van donderdag in een uitverkocht Ahoy als een onvergetelijk moment in hun loopbaan.

"Het was ongelooflijk, dit betekent veel voor me", zegt Van Gerwen op de website van de PDC nadat hij zich dankzij een 7-5 zege op Phil Taylor verzekerde van de eerste plaats in de reguliere competitie en de daarbij behorende bonus van 25.000 pond.

Het was in elf jaar voor het eerst dat de prestigieuze dartscompetitie Nederland aandeed.

"De opkomst was fantastisch, ik kon mijn tranen bijna niet in bedwang houden. Het publiek heeft hier zolang op gewacht, ik wilde ze niet teleurstellen. Dit was een fantastische avond in mijn loopbaan."

Van Barneveld, die al was uitgeschakeld, speelde met 6-6 gelijk tegen de Schot Peter Wright. Gedurende de wedstrijd zongen duizenden dartsfans de vijfvoudig wereldkampioen toe.

"Het 'Barney Army-lied' heeft nog nooit zo goed geklonken als hier, waarschijnlijk was dit het mooiste moment in mijn carrière, om zo geëerd te worden. Het is jammer dat ik de play-offs niet gehaald heb, maar ik ben er trots op om het Premier League-seizoen zo te beëindigen."

Vertrouwen

Op donderdag 19 mei strijden Van Gerwen, Taylor, Adrian Lewis en Gary Anderson om de hoofdprijs in de O2 Arena in Londen. In de halve finale duelleert de Nederlander met Lewis.

"Het feit dat ik de reguliere competitie heb gewonnen, geeft me veel vertrouwen", blikt Van Gerwen vooruit op de beslissende avond. "Ik ga vol voor de titel."

Tip de redactie