Basketbal

Warriors plaatsen zich voor finale in Western Conference

De Golden State Warriors hebben zich in de nacht van woensdag op donderdag geplaatst voor de eindstrijd in de Western Conference in de NBA.

De kampioen van 2015 zette in de vijfde wedstrijd van de best-of-seven-serie de Portland Trail Blazers met 125-121 opzij, waarmee de eindstand op 4-1 werd bepaald.

Met 33 punten was Klay Thompson de meest productieve speler aan de zijde van de Warriors, die halverwege nog tegen een achterstand van vijf punten aankeken. Stephen Curry, die eerder deze week unaniem tot MVP van het reguliere seizoen werd uitgeroepen, kwam tot 29 punten.

Curry hoorde voor het eerst in deze serie bij de startende vijf na een knieblessure. In de vierde wedstrijd eerder deze week begon de sterspeler nog op de bank en kwam hij aan het einde van het eerste kwart in het veld.

In de finale van de Western Conference duelleert Golden State met de winnaar van de ontmoeting tussen de San Antonio Spurs en de Oklahoma City Thunder. In die serie staat het na vijf wedstrijden 3-2 voor de Thunder.

Eastern Conference

In de Eastern Conference hebben de Cleveland Cavaliers zich al geplaatst voor de finale. De Toronto Raptors hebben nog één zege nodig om ook door te gaan.

De Canadese ploeg won woensdag de vijfde confrontatie met de Miami Heat met 99-91 en nam daardoor weer de leiding in de serie (3-2).

Lees meer over:
Tip de redactie