Roeisters Ilse Paulis en Maaike Head zijn zondag Europees kampioen geworden in de lichte dubbeltwee.

Ze troefden in de finale in Brandenburg het Duitse koppel Fini Sturm/Marie-Louise Dräger af met een eindsprint in de laatste 500 meter. Het verschil op de streep was meer dan twee seconden. Polen won het brons.

De vrouwen acht behaalde zilver. Alleen de Britse boot was iets sneller. Rusland pakte het brons. De Holland Acht stelde teleur met de zesde en laatste plaats. Na 500 meter lagen de mannen nog eerste, maar daarna kwam iedereen voorbij. De titel was voor Duitsland, dat Rusland en Groot-Brittannië voorbleef.

De vrouwen dubbelvier en de lichte mannen vier vielen net naast het podium. Beide boten werden vierde. Lisa Scheenaard en Marloes Oldenburg werden in de finale van de dubbeltwee zesde en laatste.

Brons

Voor Roel Braas en Mitch Steenman in de twee zonder stuurman en voor Elisabeth Woerner in de lichte skiff was er brons.

Braas en Steenman moesten hun meerdere erkennen in de tegenstanders uit Hongarije en Groot-Brittannië. Woerner was niet opgewassen tegen haar Duitse en Deense concurrenten.

De broers Vincent en Tycho Muda konden in de lichte dubbeltwee bij de mannen geen indruk maken. Ze eindigden als zesde en laatste in hun finale.