De Golden State Warriors hebben in de nacht van zaterdag op zondag een nederlaag moeten incasseren in de halve finales van de play-offs in de NBA. De Portland Trail Blazers waren met 120-108 te sterk.

Desondanks leidt de ploeg uit Oakland in de Western Conference nog met 2-1 in de best-of-sevenserie. De Warriors moesten het nog altijd stellen zonder de geblesseerde sterspeler Stephen Curry.

De bezoekers leidden na het eerste kwart nog, maar met name in het tweede kwart maakten de Blazers het verschil. In het vervolg kregen de Warriors dat gaatje niet meer dicht.

Aan de kant van de thuisploeg was Damian Lillard de grote man met veertig punten. Bij de Warriors waren Draymond Green en Klay Thompson met respectievelijk 37 en 35 punten op schot.

Maandag staat de vierde wedstrijd tussen beide ploegen op het programma. De Warriors, die een historisch goed seizoen kennen, gaan dan opnieuw op bezoek in Portland.

Raptors

In de Eastern Conference waren de Toronto Raptors Miami Heat met 95-91 de baas. De uitspelende ploeg kwam zodoende op een 2-1 voorsprong in de best-of-sevenserie.

Ondanks de nederlaag was Dwyane Wade bij de thuisploeg de meest productieve speler met 38 punten. Kyle Lowry kwam namens de Raptors tot een puntentotaal van 33.

Na het derde kwart was de stand gelijk (68-68). In het laatste kwart wisten de Raptors nipt het verschil te maken. De volgende wedstrijd staat maandag op het programma.