Michael van Gerwen heeft donderdagavond het Nederlandse onderonsje met Raymond van Barneveld in de Premier League Darts overtuigend gewonnen. Het werd 7-2 in Manchester. 

Van Barneveld kon zich al niet meer plaatsen voor de 'Final Four', terwijl Van Gerwen zich als koploper van het klassement al had verzekerd van de volgende ronde. 

Beide Nederlanders hielden elkaar in de eerste vier legs goed in evenwicht. Van Gerwen ging echter steeds beter gooien en Van Barneveld kon zelfs met zijn relatief hoge gemiddelde niet voorkomen dat de nummer één van de wereld de voorsprong nam en ook uitbreidde.

Van Gerwen was op 5-2 dicht bij een negendarter, maar miste de cruciale dubbel. Niet veel later gooide hij de wedstrijd alsnog op knappe wijze uit door op 167 te finishen. 

Anderson

Gary Anderson was eerder op donderdagavond met 7-1 te sterk voor Robert Thornton, terwijl James Wade werd uitgeschakeld na een 7-1 nederlaag tegen Peter Wright.  

Phil Taylor versloeg Adrian Lewis met 7-2 en houdt zo druk op lijstaanvoerder Van Gerwen.

Donderdag 12 mei komen de darters voor de laatste speelronde naar Ahoy in Rotterdam. Een week later wordt de finale afgewerkt.