Badminton

Badmintonners plaatsen zich voor Spelen in Rio

Badmintonners Jacco Arends, Eefje Muskens en Selena Piek hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen. Dat blijkt uit de donderdag verschenen geschoonde lijst van de internationale badmintonfederatie BWF.

Het vrouwendubbel Muskens en Piek staat na het EK van afgelopen week op de achtste positie. Het gemengde duo Arends en Piek bekleedt de elfde plaats.

Een klassering bij de beste dertien volstaat voor een ticket voor Rio de Janeiro. Sportkoepel NOC*NSF moet de deelname van de badmintonners nog wel bevestigen.

Claus Poulsen, technisch directeur van de Nederlandse badmintonbond, is trots op Arends, Piek en Muskens. "Dit is voor mij een sterk signaal dat we op de juiste weg zijn. Ik wil dan ook mijn dank uitspreken voor het harde werken van alle spelers en de technische staf die dit mogelijk hebben gemaakt."

"Geweldig dit", jubelde Arends. "Een jaar lang reis je de hele wereld over en vecht je elke wedstrijd voor dit moment. Een nu is het eindelijk daar. Nu gaat het pas echt beginnen."

Ook Muskens en Piek kijken uit naar de Spelen. "Dat deze droom uitkomt is heerlijk", stelt Muskens. Ook Piek is blij. "Na acht jaar afwezigheid van Nederlandse deelname in het dubbelspel ben ik meer dan trots op onze dubbele kwalificatie."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie