Michael van Gerwen is zich ervan bewust dat hij donderdagavond scherp zal moeten zijn in zijn partij tegen Raymond van Barneveld in de Premier League Darts.

De leider in de stand nam de eerste plaats vorige week in Birmingham over van Phil Taylor en wil er donderdag in Manchester alles aan doen om die positie te behouden.

"Ik heb de druk weer bij Phil gelegd. We willen allebei bovenaan eindigen, dus dit is weer een belangrijke partij", kijkt de 27-jarige Brabander vooruit op zijn wedstrijd tegen Van Barneveld.

"Dit is een zware competitie waarin één verliespartij kostbaar kan zijn, dat zag je vorige week toen Phil verloor. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik er klaar voor ben tegen Raymond."

In Manchester komen de laatste acht overgebleven darters in actie, net als volgende week in Rotterdam. De beste vier spelers van de ranglijst komen vervolgens op 19 mei in actie tijdens de finalerondes in Londen.

Voor Van Barneveld is een plaats in de play-offs al onhaalbaar. Van Gerwen en achtervolger Taylor zijn al zeker van de finalewedstrijden.

De partijen van donderdagavond:
James Wade-Peter Wright
Gary Anderson-Robert Thornton
Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld
Adrian Lewis-Phil Taylor