De Cleveland Cavaliers hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 2-0 voorsprong genomen tegen de Atlanta Hawks in de halve finales van de play-offs in de NBA.

De ploeg uit Ohio won het tweede duel met 123-98 en kwam tot liefst 25 driepunters. Dat betekende een verbetering van het record van Orlando Magic (2009) en Houston Rockets (2014), die tot 23 driepunters kwamen.

J.R. Smith had zeven keer succes van afstand. Sterspeler LeBron James maakte in totaal 27 punten en was daarmee het meest productief.

"We hebben een uitgebalanceerde ploeg die ook driepunters raak kan schieten. Dat hoort ook bij het spel", zei James na de wedstrijd.

De Cavaliers wonnen eerder het eerste duel in de halve finales van de Eastern Conference al met 104-93. De andere halve eindstrijd gaat tussen de Toronto Raptors en Miami Heat, waar de stand in onderlinge duels 1-0 is.

In de Western Conference spelen de Golden State Warriors en de Port Trail Blazers tegen elkaar, net als de San Antonio Spurs en Oklahoma City Thunder.

Bosh

Bij Miami Heat zal vedette Chris Bosh overigens niet meer in actie komen. Hij mocht sinds februari al niet meer spelen sinds er bloedstolsel in zijn been werd aangetroffen.

Zijn ploeg hoopte in de play-offs nog een beroep op hem te kunnen doen, maar nu blijkt dat Bosh zich zal moeten richten op volgend seizoen.