Joost Luiten is als 44e geëindigd op de China Open. De golfer leverde op de slotdag nog enkele plaatsen in.

Luiten ging als nummer 39 van het klassement de laatste dag in. Daarop begon hij goed, maar viel hij door twee bogeys vervolgens weer wat terug.

De 30-jarige Nederlander was donderdag nog goed aan het toernooi begonnen. Na de eerste dag stond hij op een gedeelde zevende plaats.

Tijdens de vorige twee toernooien op de Europese Tour werd Luiten nog tweede. Nu bleef hij met een totaal van acht onder par ver verwijderd van de bovenste plaatsen.

Haotong Li eiste in zijn vaderland de zege voor zich op. De Chinees verzekerde zich van de overwinning door een sterke laatste ronde, waarin hij rond ging in 64 slagen. De Deen Lucas Bjerregaard en de Chileen Felipe Aguilar verloren hun leidende positie.

Leeg

Luiten gaf aan dat hij helemaal leeg was en dus niet meer maximaal kon presteren in China. "Ik wilde deze week heel graag maar fysiek en mentaal was ik op. Meedoen om de overwinning in Spanje en Shenzhen in lastige omstandigheden vergt veel."

"Je probeert ook deze week alles, je blijft vechten, maar het wil dan gewoon niet meer. Ik heb nu twee weken geen toernooien. Dat is hard nodig ook. Ik denk dat ik een kleine week geen club zal aanraken. Pas als ik voel dat ik er mentaal weer klaar voor ben, ga ik weer ballen slaan."

Desondanks kijkt Luiten uit naar de toernooien die na zijn rustperiode komen. "Eigenlijk staan er vanaf nu alleeen maar grote toernooien op de kalender. Het gaat een mooie periode worden waar ik erg veel zin in heb."