De hockeysters van Den Bosch en van Amsterdam strijden om het landskampioenschap. De teams plaatsten zich zaterdag voor de finale van de play-offs om de titel. 

Den Bosch klopte Laren met 3-1, Amsterdam was met 2-0 te sterk voor SCHC.

De vrouwen van Den Bosch en van Amsterdam wonnen vorige week zondag al hun eerste duel. Door het verlies van Laren speelde Kim Lammers haar laatste wedstrijd. Zij nam afscheid van het professionele hockey.

''Het zit erop, zeventien jaar hoofdklasse. Helaas zonder landstitel, maar ik heb van elk seizoen genoten'', liet ze achteraf weten.

Komende donderdag staat de eerste finalewedstrijd op het programma, zaterdag volgt de tweede en zondag wordt eventueel een beslissingsduel gespeeld.

Mannen

Bij de heren krijgen beide halve finales in de play-offs van de hoofdklasse een derde en beslissende wedstrijd op zondag.

Amsterdam wist zaterdag na een golden goal van Billy Bakker in de verlenging te winnen van Kampong met 3-2 en daarmee de stand in de best-of-three op 1-1 te zetten.

HGC sleepte een derde duel uit het vuur door te winnen van Oranje Zwart. Net als in het eerste duel waren shoot-outs nodig om de winnaar de bepalen. De stand bleef ook na verlenging 1-1. Was titelverdediger Oranje Zwart in de eerste wedstrijd daarin de betere ploeg, zaterdag was HGC trefzekerder.