Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Moniek Nijhuis

Zwemmen Zwemster Nijhuis moet wegens blessure streep door Rio zetten

Zwemster Moniek Nijhuis laat noodgedwongen de Olympische Spelen in Rio aan zich voorbijgaan. De schoolslagspecialiste herstelt niet snel genoeg van een blessure.
Door ANP/NU.nl

Nijhuis was speciaal in Engeland gaan trainen met coach Jon Rudd en olympisch kampioene Ruta Meilutyte om zich optimaal voor te bereiden op de Spelen.

Nadat ze zich al eerder moest terugtrekken van de Swim Cup in april, is nu na nader onderzoek gebleken dat het herstel langere tijd in beslag zal nemen.

"Ik heb in de afgelopen vier jaar alles op alles gezet om mijn olympische droom waar te maken. Dit heeft mij op veel verschillende plekken gebracht", zegt de 28-jarige Nijhuis op de website van zwembond KNZB.

"Ik ben heel teleurgesteld dat mijn recente overstap naar Engeland op zwemgebied niet gebracht heeft waar ik op gehoopt had, maar mijn gezondheid gaat boven alles. De langere herstelperiode die ik nodig heb betekent helaas dat ik mijn olympische droom niet kan realiseren."

Nijhuis maakte in 2012 in Londen haar debuut op de Spelen. Op de 4x100 meter wisselslag werd ze met Ranomi Kromowidjojo, Inge Deker en Sharon van Rouwendaal toen zesde.


Lees meer over:

Moniek Nijhuisrio 2016

Aanbevolen artikelen