Michael van Gerwen nam donderdagavond dankzij een 7-1 zege op James Wade de koppositie in de Premier League Darts over van rivaal Phil Taylor en kon daarmee zijn geluk niet op.

Taylor leed eerder op de avond tegen de Schot Peter Wright zijn eerste nederlaag in twaalf partijen (7-4), waardoor Van Gerwen wist waar hij aan toe was.

"Het was een geweldige wedstrijd. Ik wist dat ik goed moest spelen. Phil verloor twee punten en ik profiteerde daarvan. Ik ben blij met de manier waarop ik speelde", aldus de 27-jarige Brabander.

"Mijn gemiddelde was fantastisch en goed voor de statistieken. Ik ben hier heel tevreden mee, dit voelt geweldig. De druk ligt weer bij Phil."

Van Gerwen benadrukte wel dat hij goed overweg kan met Taylor. "We hebben een goede relatie en kennen elkaar goed. We vinden het allebei niet leuk om van elkaar te verliezen. We geven altijd alles, maar tegen elkaar nog een beetje extra."

Video: Reactie Van Gerwen na zege op Wade

Rotterdam

Volgende week staat in Manchester speelronde veertien op het programma en een week later wordt er voor het eerst in Rotterdam gespeeld.

Van Gerwen kijkt nu al uit naar het evenement in Ahoy. "Dat wordt geweldig voor mij en het Nederlandse publiek. We hebben er lang op gewacht."

In Rotterdam komen de laatste acht overgebleven darters in actie. Een week later volgen de finalerondes.