Tyson Fury mag zichzelf wereldkampioen zwaargewicht noemen, maar de 27-jarige Brit heeft naar eigen zeggen een hekel aan boksen en vindt zichzelf bovendien niet geschikt voor de sport.

"Ik haat elke seconde dat ik boks. Het liefst zit ik thuis op de bank met mijn kinderen en eet ik chocolade. Helaas ben ik heel goed in boksen waardoor ik veel geld verdien", aldus Fury woensdag op een persconferentie in aanloop naar de nieuwe kraker in juli tegen Wladimir Klitschko. 

Fury kroonde zich in november tot wereldkampioen door de Oekraïner in Düsseldorf op punten te verslaan. Klitschko was tot dat gevecht elf jaar ongeslagen als profbokser. 

Fury vindt het zelf ook verbazingwekkend dat hij Klitchsko wist te verslaan. Vooral omdat hij vindt dat zijn lichaam niet bepaald geschikt is voor boksen.

Dikzak

"Ik houd niet van een strakke levensstijl en dus kan je me ook nooit een atleet noemen", zei Fury, vlak voordat hij zijn shirt omhoog trok om zijn buik te laten zien.

"Ziet dit eruit als een vechterslichaam? Ik dacht het niet. Wladimir moet zich schamen, want hij is na al die jaren verslagen door een dikzak. Ik neem boksen niet eens serieus. Waarom zou je 40 jaar trainen voor een sport terwijl je niet eens een dikke man kan verslaan?"

De rematch tussen Fury en Klitschko staat gepland voor 9 juli in Manchester.

Klitschko

Klitschko zei op zijn beurt tegen de BBC dat hij wel kan leven met zijn nederlaag in november.

"Verliezen voelt goed. Falen is geen optie, alleen als het de enige weg is om beter te worden. Ik moest beter worden en ik merk dat die nederlaag mij daarin helpt."

Klitschko vindt dat hij zijn nederlaag in Düsseldorf aan zichzelf te wijten heeft. "Mijn kracht kwam er toen niet helemaal uit. Fysiek was ik in goede vorm, maar mentaal was ik niet aanwezig in de ring. 9 juli wordt geen rematch, maar wraak."