De Los Angeles Clippers moeten het in de resterende wedstrijden van de play-offs in de NBA stellen zonder sterspeler Blake Griffin. Chris Paul is eveneens lang uitgeschakeld.

De 27-jarige Griffin heeft een blessure aan zijn knie en moet het restant van het seizoen missen. Hij liep de kwetsuur maandag op in de wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers.

Griffin stond eerder dit seizoen al aan de kant met een handblessure. Die liep hij destijds op na een ruzie met een staflid. Hij werd daar voor vier wedstrijden voor geschorst door zijn club.

Paul werd dinsdag geopereerd aan een breuk in zijn hand. Die blessure liep hij eveneens maandag op. Zijn afwezigheid wordt geschat op zes weken. In dat geval zal de 30-jarige Amerikaan bij een eventuele finale weer meer kunnen doen.

Bij het duel tussen de LA Clippers en de Portland Trail Blazers is de stand na vier wedstrijden 2-2. Woensdagavond staat de vijfde ontmoeting op het programma.

Raptors

De Toronto Raptors namen in de nacht van dinsdag op woensdag de leiding in de play-off tegen Indiana Pacers. De Pacers lieten een zege in Toronto glippen in het vierde kwart (102-99) en staan daardoor met 3-2 achter in de best-of-sevenserie.

In het derde kwart liepen de Pacers uit naar 90-75 en daarmee leek de wedstrijd wel beslist. Toronto bleek echter over stalen zenuwen te beschikken en opende een slotoffensief. In een mum van tijd scoorden de Canadezen 23 punten, terwijl de Pacers slechts twee punten pakten.

Toch leek het in de slotfase nog gelijk te worden. Terwijl de zoemer ging, schoot Solomon Hill een beslissende driepunter binnen op een stand van 102-99.

Uit de beelden bleek echter dat hij de bal nog aanraakte toen de tijd verstreek en dus telde het schot niet. Daarmee ontsnapte Toronto.

Hawks

Een stuk minder spannend was het in Atlanta, waar de Atlanta Hawks met 110-83 wonnen van de Boston Celtics en zo een 3-2 voorsprong namen.

Atlanta scoorde slechts negentien punten tot halverwege het tweede kwart, maar daarna ging het hard. In hetzelfde tijdsbestek lieten de Hawks vervolgens zeventig punten bijschrijven, waarmee het vierde kwart een formaliteit was.