De San Antonio Spurs en de Cleveland Cavaliers hebben zich zondag als eerste clubs geplaatst voor de tweede ronde van de NBA play-offs.

Beide clubs bepaalden de eindstand in de best-of-seven-serie op 4-0.

De Spurs schakelden de Memphis Grizzlies definitief uit dankzij een 116-95 overwinning, de Cavaliers ontdeden zich met 100-98 van de Detroit Pistons.

Kawhi Leonard, die eerder deze week voor het tweede jaar op rij werd verkozen tot de beste verdediger in de NBA, was topscorer bij de Spurs met 21 punten. Ook LaMarcus Aldridge, Tony Parker en David West haalden de dubbele cijfers.

De Spurs nemen het in de tweede ronde van Western Conference op tegen de winnaar van de serie tussen de Oklahoma City Thunder en de Dallas Mavericks. De tussenstand is daar 3-1 in het voordeel van de Thunder.

James

De Cavaliers dankten de overwinning op de Pistons voor een groot deel aan de productiviteit van Kyrie Irving en LeBron James, die respectievelijk tot 31 en 22 punten kwamen.

De Pistons bleven echter tot en met het einde in de race en sleepten er via Reggie Jackson nog bijna een verlenging uit.

In de volgende ronde stuiten de Cavaliers op de Atlanta Hawks of de Boston Celtics. Na vier wedstrijden staat het 2-2 in die serie.

Curry

De Golden State Warriors wonnen met 121-94 bij de Houston Rockets, waardoor de titelverdediger in de NBA de voorsprong in de serie uitbreidde tot 3-1.

Stephen Curry maakte zijn rentree nadat hij de vorige twee duels miste door een enkelblessure. Als gevolg van een pijnlijke knie bleef de 'MVP' van het voorbije seizoen in de tweede helft aan de kant.

Maandag zal Curry een MRI-scan ondergaan en wordt meer duidelijk over de ernst van de kwetsuur.